Reportage

Reportage
Om inte låntagarna kan komma till biblioteket får man köra hem till dem med böckerna. Bokbusschauffören Seppo Huotari drar sig inte för att köra 38 mil för att en handfull kommuninvånare i de mest avlägsna hörnen av Gällivare ska få låna böcker.

Fler reportage

Gunilla Kåhlman älskar färg och form och att fotografera. Att hon är gravt synskadad stoppar henne inte. Möt informationsassistenten som gillar utmaningar.
8 april 2014
Praktiken behöver forskningen och forskningen behöver praktiken. Och båda behöver Christina Söderberg. Hon är kommundoktorand med ena benet på socialkontoret i Norrköping och det andra på Linköpings universitet.
25 mars 2014
Hon är HR-specialist, men tycker att HR-generalist vore en mer passande titel. Just nu har dock Karin Jedeur-Palmgren i Ale kommun ett uppdrag som mest påminner om en HR-strategs.
11 mars 2014
Hans var behandlingsassistent på ett hem för barn, Arhe utbildade poliser i hedersförtryck och Irene arbetade som diakoniassistent i Svenska kyrkan. Nu har de bytt arbetsplats. Möt Visionmedlemmarna som har makt över ditt liv.
11 mars 2014
Socionomen Fredrik Wastesson förlorade rösten efter en stämbandsinflammation. Men han kom igen. I dag trivs han med livet och har ett nytt yrke.
3 mars 2014
Anders Magnusson var som klippt och skuren för jobbet. Men arbetet som webbredaktör för kulturhuvudstadsåret i Umeå visade sig snabbt innehålla mer än vad som beskrevs i platsannonsen. Här gäller det att vara beredd på allt.
25 februari 2014
Killarna dominerade på Funkabo fritidsgård i Kalmar. Lokalen byggdes om och personalen utbildades i jämställdhet. Fritidsledaren Pernilla Schavon har varit med och format en genussmart fritidsgård. Nu kommer tjejerna.
11 februari 2014
Om ett år är de färdiga socionomer. De förbereder sig för samma yrke, men blir rustade inför två helt olika verkligheter. Tidningen Vision reste till Uganda för att ha ett samtal med svenska Linnéa Larsson och ugandiska Caroline Namae om ett av Ugandas mest omfattande problem – tonårsgraviditeter.
28 januari 2014
Nyss fyllda 40 blev Niklas Piensoho föreståndare för Sveriges största frikyrkoförsamling. För ett år sedan fick han ännu ett prestigefullt uppdrag – att hålla andakter för riksdagsledamöter.
28 januari 2014
När räddningstjänstens uppdrag vidgas från att släcka bränder till att förhindra att de uppstår behövs fler sorters brandmän än händiga och starka män. En genomgripande kulturförändring pågår i räddningstjänster i hela Sverige och Per Mood är en av de drivande i Alingsås-Vårgårda.
14 januari 2014
Båda hans böcker, Analfabeten som kunde räkna och succédebuten Hundraåringen, spritter av humor. Men i hans eget förflutna finns mycket svärta. Jonas Jonasson har röstats fram som Årets författare av Tidningen Visions läsare.
14 januari 2014
Ny konsthall, det nya kulturhuset Kronan och inte minst N3, fem våningar för ungt skapande i alla konstformer. Trollhättan vågar lita på kulturen som kraft för utveckling. Nu har staden utsetts till Årets kulturkommun 2014 av Vision.
10 december 2013
Mönsterås kommun lägger 30 miljoner på ett nytt, miljövänligt bibliotek mitt i stan. En strategisk satsning för tillväxten, menar kommunalrådet. Ett lyft för arbetsmiljön, tycker de anställda.
10 december 2013
Man får lätt intrycket att jobbet som alkoholhandläggare är torrt (många paragrafer) och farligt (hotfull krogmaffia). Men Kate Svensson tycker att hon har bästa yrket: ”Jag hjälper krögarna att förverkliga sina drömmar.”
26 november 2013
Förväntningarna är höga på nya ministern. En krasslig arbetsmarknad ska bli frisk. Alla ska få arbete och må så bra på jobbet att de kan pensionera sig vid närmare 70. Elisabeth Svantesson har några plåster i beredskap, men har hon botemedlen?
26 november 2013
Ett välkomnande vardagsrum fritt från dömande blickar och oförstående frågor. På Mötesplats Simone finns utrymme för allvarliga och personliga samtal. Eller för att bara pyssla, dricka kaffe och snacka skit.
22 november 2013
Kicki Jaballah har äntligen en lugn dag på jobbet. Annat var det för en tid sedan när skottlossning återigen utbröt i Sjumilahallens omedelbara närhet.
18 november 2013
Att bygga broar mellan romer och det svenska samhället. Så lyder uppdraget för Romskt informations- och kunskapscenter i Malmö. Avslöjandet om Skånepolisens olagliga registrering har inte underlättat det arbetet.
22 oktober 2013
För hälsoutvecklaren Behrokh Honarmand sträcker sig en god hälsa bortom kost och motion. Det handlar snarare om att sluta jämföra sig och bli nöjd med sig själv. En mentalitet hon vill sprida till fler.
22 oktober 2013
Folktandvårdskliniken i Karesuando är unik. Här tar man emot patienter från både Finland och Sverige, som annars fått åka många mil med bultande tandvärk. Men utan tandsköterskan Anna Marakatt hade den aldrig blivit till.
8 oktober 2013

Sidor

MITT YRKE