Församlingsassistent

Församlingsassistenten kan ha mycket varierande arbetsuppgifter. Vissa har tätt samarbete med församlingspedagoger och jobbar till exempel med att leda barn- och ungdomsgrupper, delta i församlingens konfirmandundervisning och lägerverksamhet medverka i barn- och familjegudstjänster. Antalet assistenttjänster i Svenska kyrkan har minskat på senare år på grund av församlingarnas kärva ekonomi och spås minska även framöver.

I siffror

  • 2
  • 4
  • 3
  • 0
  • 0
Medianlön för församlingsassistenter i Svenska kyrkan (2013)
  • 9
  • 2
  • 0
Så många församlingsassistenter arbetar i Svenska kyrkan.
Drygt 500 miljoner kronor får Svenska kyrkans stift och församlingar att dela på. Kyrkans tillgångar i skog, jord och fonder har gett stor avkastning i år.
8 juli 2014
Antalet ungdomar som konfirmeras minskar stadigt och ligger nu runt 30 000 per år. Men Frida Hardebrand och hennes kolleger bryter trenden med nya grepp.
29 april 2014
Gunilla Kåhlman älskar färg och form och att fotografera. Att hon är gravt synskadad stoppar henne inte. Möt informationsassistenten som gillar utmaningar.
8 april 2014
Diakonernas snittlön steg med 800 kronor i månaden och assistenternas med 600. Totalt sett ökade medellönerna för anställda i Svenska kyrkan i fjol med 800 kronor motsvarande 2,9 procent.
28 mars 2014
Datainspektionen kritiserar Svenska kyrkan för att man sparar personuppgifter om barn som inte är medlemmar.
28 januari 2014
Bara var tredje anställd i Svenska kyrkan får tillräckligt med fortbildning. Ökad kompetens syns inte heller alltid i lönekuvertet.
17 december 2013
Leksand, Djura och Siljansnäs kyrkliga samfällighet anställde en kyrkoherde trots att facken och arbetsgivaren var överens om att tjänsten skulle utlysas på nytt. Nu stämmer Vision samfälligheten och kräver 100 000 i skadestånd.
6 december 2013
Alla stift bör sträva efter att genomföra hbt-certifikat på arbetsplatserna inom Svenska kyrkan. Det beslutade kyrkomötet i går.
21 november 2013
Nor-Segestads församling i Värmland har utsetts till årets arbetsgivare i Svenska kyrkan. Församlingen får priset för sitt arbete med personal- och arbetsmiljöfrågor.
7 november 2013
En anställd på en ungdomsgård i Luleå domkyrkoförsamling polisanmäls misstänkt för ekonomisk brottslighet. Arbetsgivaren hotar också med avsked.
14 oktober 2013
I åtta av nio typiska Vision-yrken inom Svenska kyrkan tjänar män bättre än kvinnor. Det avslöjade Tidningen Vision i somras. Nu ska det bli ändring på det, lovar arbetsgivarorganisationen.
11 oktober 2013
En arbetsgivare vill sparka en anställd för misstänkt förskingring. Men anklagelserna är grundlösa menar Vision, som kräver att den anställda får vara kvar.
9 oktober 2013
På torsdag den här veckan spikas kandidatlistan för valet till ny ärkebiskop. Flera av kandidaterna har redan dragit sig ur.
2 september 2013
Män som jobbar i Svenska kyrkan tjänar bättre än kvinnorna. Det visade Tidningen Visions kartläggning nyligen. Nu lovar arbetsgivarorganisationen att analysera löneskillnaderna djupare.
27 augusti 2013
Jämställdhet är en del av de mänskliga rättigheterna, konstaterar Svenska kyrkan i sin policy. Men en jämförelse av snittlöner mellan kvinnor och män anställda i organisationen visar att den inte alls är så jämställd.
14 augusti 2013

Sidor