Informatör

Informatör arbetar ofta med att hantera relationer med media. De arbetar också med bland annat marknads­relationer, opinionsbildning, lobbyverksamhet, relationer till investerare samt internkommunikation. Informatör kallades tidigare PR-ansvarig. I dag blir benämningen kommunikatör allt vanligare. Vanliga krav är högskoleutbildning i medie- och kommunikationsvetenskap eller privata utbildningar och yrkeshögskoleutbildningar.

I siffror

  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
Medianlön handläggare information i kommunerna. (Partsgemensam statistik 2013)
  • 1
  • 9
  • 0
  • 0
Så många har titeln informatör i kommunerna
Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation och facken, bland annat Vision, har tecknat studentmedarbetaravtal. Nu får projektet stöd av regeringen.
31 juli 2014
Om några år sitter personalen i Huddinge kommun i ett öppet kontorslandskap utan fasta platser. Men Vision kräver egna rum till de som behöver.
27 juni 2014
Åtta tjänster ska bort från Örebro läns museum och samtidigt ska två nya tjänster skapas. Det är oacceptabelt, tycker Vision, som har kallat till central förhandling.
23 maj 2014
Gunilla Kåhlman älskar färg och form och att fotografera. Att hon är gravt synskadad stoppar henne inte. Möt informationsassistenten som gillar utmaningar.
8 april 2014
En journalist fick nej när han begärde ut mejl som Uppsalas kommunstyrelseordförande skickat. Mejlen hade raderats och kommunen vägrade plocka fram dem från sin backup. Nu har kammarrätten gett kommunen rätt.
25 mars 2014
Rätt till heltid, möjlighet till deltid. Så lyder avtalet mellan Falu kommun och Vision. Avtalet är ett av det första i landet där Visionmedlemmar får rätt att gå ner i arbetstid. (Texten uppdaterad 24 mars)
21 mars 2014
Två av tre kommuner har numera en Facebook-sida. Karlstad är den kommun som gillas av flest.
21 mars 2014
Kommuner och landsting lägger allt mer pengar på att köpa tjänster från PR-byråer. 2012 landade notan på 200 miljoner kronor. Det är en tiondel av PR-branchens totala omsättning.
13 mars 2014
Nu ska västeråsborna banta. Men det är inte kilon som ska bort, utan utsläppen av växthusgaser. Susanne Löfvander ser till att informationen om projektet når ut.
25 februari 2014
Varannan anställd på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg skulle inte rekommendera någon annan att jobba där. Det visar en medarbetarenkät.
9 december 2013
Nästa år öppnar Kungsbacka kommun en helt ny kundtjänstverksamhet. Då kan en del av personalen tvingas söka nya tjänster.
17 oktober 2013
Obegripligt. Det är tanken man får när man läser vissa engelska texter på kommuners hemsidor.
1 augusti 2013
Är du it-tekniker eller ingenjör? Grattis, du kommer att ha lätt att få jobb. För dem med kortare utbildning blir det däremot kärvt.
27 juni 2013
Tre kommunala bolag och fem förvaltningar ska flytta från Stockholms innerstad till förorterna. Men facken på Stockholm Vatten menar att det kan innebära katastrof.
20 juni 2013
Deadline närmar sig och pulsen är på uppåtgående för Mikael Bergström, redaktör för personaltidningen i Landstinget Jönköpings län.
28 maj 2013

Sidor